KazaloLatest imagesIščiRegistriraj sePrijava

Share | 

bench

Poglej prejšnjo temo Poglej naslednjo temo Go down 
AvtorSporočilo

Gost
Gost

bench _
ObjavljaNaslov sporočila: Re: bench   bench EmptyPet Avg 05, 2011 5:32 pm

tagged; jason !
comment; here we go. :3 & sorry for shortness. >.<

Nikoli si ni mislila, da je Amsterdam tako čudovit. Saj je že veliko slišala o njem, v nasprotnem primeru se najbrž sploh ne bi odločila zanj, ko je razmišljala o destinaciji izmenjave, a vse to ji je jemalo dih. Bilo je toliko barv, vrveža, poleg tega pa tudi mnogo takih kotičkov, ki jih bo lahko imela samo zase. Tako je bila tistega dne dobre volje, za spremembo. Pred njo je bil vsaj kak smester v tem prečudovitem mestu, daleč proč od vseh skrbi in težav, ki so jo čakale doma. Bila je polna pričakovanj ter veselja do življenja, ki ji ga je tolikokrat primanjkovalo. Verjetno bi vsaj večina ljudi potrebovala kakšen dan, da se spravi k sebi po potovanju, a sama je najraje pohajkovala naokoli s svojim fotografskim aparatom, sanjarila in raziskovala. Tako rada je opazovala mimoidoče ljudi, za prav vsakega pa se je spraševala o njihovi zgodbi. Vsak jo ima, le da bi si ona res želela, da bi bila njena malo bolj vesela. Zmajala je z glavo - smešno kako so ljudje mislili, da lahko to prežene podobne misli. Le ko je k očesu prislonila fotoaparat, se je lahko ponovno sprostila. Nekaj časa je tako brezciljno hodila naokoli in se ustavila pri klopci, ne daleč proč od univerze. Sprva daleč naokoli ni videla žive duše, a po nekaj minutah, ko se je zamotila s svojimi mislimi, so jo iz le teh predramili koraki. Skorajda neslišni, a so kljub temu pritegnili njeno pozornost. Saj ne, da je za nekaj sekund dobesedno zazijala, ko je ugotovila koga pravzaprav gleda in prisegla bi lahko, da se ji bo čeljust zdaj, zdaj, spustila kar do tal ali pa oči skočile iz jamic, kakor v tistih risankah. Pa ne, da bi bilo presenečenje slabo, nasprotno, a vendarle je lahko na začetku le mežikala v strahu, da se bo temnolasec pred njo razblinil. Kar nekaj minut je potrebovala, da se je zbrala in da si je iz misli vsaj za nekaj časa pregnala vse tiste spomine na najboljša poletja njenega življenja, ki so se ji ob pogledu nanj prikradli v glavo. Nato je fotoaparat odložila na klopco in se poskusila zbrati, da bi končno lahko kaj izustila.
»Jason... jaz... kaj za vraga?« se je zasmejala svoji nejeveri in v sekundi je bilo pri njej videti spremembo. V njenem glasu, počutju in tudi ustnice so se ji kar same ukrivile v nasmeh. »Okej, to pa je vsekakor eno izmed najboljših in največjih naključij v zadnjem času.« Pravzaprav bi lahko rekla tudi najboljše nasploh, a ni vedela kako bi to zvenelo. Takoj zatem pa je brez omahovanja naredila stvar, ki si jo je želela napraviti že od prvega trenutka, ko ga je zagledala - stopiti korak proti njemu ter ga stisniti v močan objem. »Pogrešala sem te,« mu je zraven zašepetala s tresočim glasom. Bilo je takšno olajšanje, da ga vidi in v oči so ji nepričakovano stopile solze. Bila je namreč zelo čustvena oseba, ne glede na to, kako močno si je to včasih želela skriti. In sedaj je bila pred njo edina oseba, ki ji je lahko zares in popolnoma zaupala, edina oseba ob kateri se je počutila varno. »Hej, ti pa si kar nekoliko pozabil name, kaj?« je nato že z bolj normalnim glasom rekla in ga povrhu vsega še rahlo dregnila med rebra, da bi odvrnila pozornost od njenega čustvenega izliva. V resnici je vedela, da to ni res - imela sta tisto pravo prijateljstvo in prepričana je bila, da ga tudi on ni mogel kar tako pozabiti. Vsaj sama se je vedno, ko ji je bilo še posebej hudo spomnila na njegov širok nasmešek ter tople modre oči, ki so jo spravile v dobro voljo. Ni vedela kaj je bilo na njem tako posebnega, a dajal ji je občutek domačnosti in z njim ni bilo nikoli kakršnegakoli pretvaranja. Lahko je bila to kar je in rjavolasec jo je takšno tudi sprejel - bi lahko od človeka sploh zahteval kaj več?

Nazadnje urejal/a delilah williams Pet Avg 05, 2011 7:39 pm; skupaj popravljeno 2 krat
Nazaj na vrh Go down

Gost
Gost

bench _
ObjavljaNaslov sporočila: Re: bench   bench EmptyPet Avg 05, 2011 9:52 pm

reply: delilah smitten3
    comment: it's not short, it's normal. and did i mention how much i adore delilah? (:
    ----
    V mesto je prispel včeraj in se od takrat skušal držati strogo pokonci in se le s težavo zadrževal, da ni zaspal stoje, temveč je tako z vsemi močmi kljuboval časovni razliki. K temu uspehu so še najbolj pripomogle številne skodelice kave, katere je zlival vase drugo za drugo in bil tako sedaj bolj buden kot kadarkoli poprej. Amsterdam se mu je zaenkrat zdel povsem solidno mesto, nameraval ga je še dodobra raziskati, brez dodatnih zemljevidov in podobnega turističnega sranja. V kratkem se je nameraval usesti na naključno izbran avtobus in se z njem voziti do končne postaje, nato pa se malce razgledati naokrog, da bo videl kod je pristal. Toda danes po resnici povedano še ni bil pri volji za ukvarjanje z nerazumljivimi napisi na mestnih tablah in vohljanjem za dobrimi kavarnami, trgovinami in ostalim sranjem. Tako se je veliko raje napotil naravnost v šolski park in raje blodil naokrog po šolskem kampusu. Bil je eden tistih srečnežev, katerim se ni bilo potrebno vseliti v študentski dom, temveč je pristal v neki bratovščini in je lahko naslednje leto dni preživel v njihovi vili. Zaenkrat mu je šlo vse kot po maslu in lahko je le v mislih prekrižal prste in upal, da se bo tako tudi nadaljevalo. Res bi bilo katastrofalno, če bi se na koncu izkazalo, da je tole potovanje največja napaka njegovega življenja in je samega sebe povsem uničil z eno samcato nespametno odločitvijo. Ko je hodil po tlakovani potki, ki je vodila skozi park, je njegova dlan povsem spontano šinila proti žepu in na dan privlekla obrabljeno škatlico cigaret in majhen črn vžigalnik. Ustavil se je ob visokem drevoredu, katerega krošnje so se zgrinjale nad sivo potjo in metale senco nad okolico. Komaj je že čakal, da bodo listi izgubili svoj zeleni lesk in se prelevili v prave jesenske barve, ko bo vse okrog njega obarvano v rdeče, rjave in zlate tone, po tleh pa bodo kupi listja, ki ga bo veter vrtinčil v zraku in prenašal naokrog. Ravno si je dajal opravka s prižiganjem cigarete, pri čemer mu je prej omenjeni veter prav grdo nagajal, ko je opazil temnolasko na eni od klopic pri oddaljenih drevesih. Če ne bi trdno držal vžigalnika, bi mu slednji prav gotovo padel na tla in lahko bi prisegel, da je v tistem trenutku njegovo srce preskočilo utrip ali dva ali tri. Hitro je pospravil vžigalnik nazaj v žep, nepokajeno in zgolj rahlo ožgano cigareto pa malomarno in brezskrbno vrgel na tla ter se z dolgimi koraki odpravil naravnost proti njej. Delilah.
    Starši so ga držali daleč stran od njih, v internatu, in skupaj so bili kot družina zgolj med poletjem v Avstraliji. Tam je bila sicer takrat zima in kot otrok je le redkokdaj videl tiste prave sončne dneve, ko si se naravnost kuhal od vročine. Toda njena družba je nadomestila kakršnokoli sonce in lahko je trdil, da se mu je približala bolj kot kdorkoli drug. Moral bi spregovoriti in jo opozoriti na svojo prisotnost, a tako ali tako je takrat pogledala navzgor in se srečala z njegovim pogledom. Ustnice so se mu razširile v iskren, zanj značilen širok nasmešek. »Kaj za vraga? Vidiš me po vsem tem času in mi rečeš kaj za vraga?« je zmajal z glavo, ko je končno prispel do klopice, ne da bi umaknil pogled z nje. Če bi rekel, da mu je nekoč dajala smisel, bi povedal premalo, besede bi bile prešibke. Ni mogel najti pravega opisa za tisto, kar mu je predstavljala. Bila je njegova najboljša prijateljica in njegov pobeg pred normami, katere so mu postavljali doma. Takrat sta bila prekleto majhna in naivna in vse kar sta vedela je bilo to, da drug drugemu nudita izhod v sili in da je svet veliko lažji, če mu kljubujeta skupaj. »Dihaj, Delilah,« se je zarežal in globoko naglas vdihnil in izdihnil, češ tako se streže tej stvari. Njegove roke so se sklenile z njo, ena na njeni temnolasi glavi, ko je bila tako manjša od njega, in druga na sredini njenega hrbta, ko jo je stisnil v pravi medvedji objem. Po vsem tem času, je bil občutek še vedno neverjetno fantastičen in tako zelo domač. »Bolje zate, da se me. Zdaj, ko te vidim, se ti bom tako ali tako prilepil za pete in te spremljal na vsakem koraku,« se je namuznil in jo zaščitniško pogladil po vrhu glave. Tole srečanje bi se zagotovo lahko uvrstilo med glavne prizore enega tistih solzavih in ganljivih hollywoodskih filmov z Julio Roberts in Richardom Gerom v glavnih vlogah – le da njegova glava še zdaleč ni bila šarmantno siva. Umaknil se je nekoliko stran in njen obraz zaobjel z dlanmi, ter ga privzdignil navzgor proti njemu, nato pa se s poznavalskim pogledom zazrl v njene oči, v katerih je bilo zaznati nekaj sledi prihajajočih solz. »Draga, zdajle ne boš jokala. Morala bi praktično skakati od sreče ali kaj podobnega,« je zamrmral in se rahlo namrščil. Lahko si je zgolj predstavljal kakšen pekel je imela za sabo in kako zelo ji je zdaj odleglo, ker je daleč stran od doma, na drugi strani sveta. »Ne bi... ne bi mogel,« je zmajal z glavo, izpustil njen obraz in dlani potisnil nazaj v žepe svojih kavbojk. Resnično je ne bi mogel pozabiti, le kdo pa bi jo sploh lahko? »Če torej pravilno sklepam sva pristala v istem mestu, na isti univerzi, za nadaljnih nekaj mesecev?« je spretno zasukal temo v bolj prijetne vode. »Ne, ne. Ne boš se me mogla rešiti,« se je še enkrat na široko nasmehnil. Amsterdam mu je pravkar prirastel k srcu.
Nazaj na vrh Go down

Gost
Gost

bench _
ObjavljaNaslov sporočila: Re: bench   bench EmptyPet Avg 05, 2011 11:24 pm

comment: they're both so lovely. smitten
p.s. it's kinda late so you can probably tell. ^.^

Bilo je kot da bi v trenutku postala povsem druga oseba, oseba, ki bi si sicer želela biti ves čas. Brez omahovanja je lahko rekla, da je Jason prebudil tisto najboljše v njej, ne glede na to kako pocukrano se je to slišalo. »Šarmantno, kaj?« se je spet zasmejala in skomignila z rameni. »Sicer pa se meni ne zgodi vsak dan, da naletim na najboljšega prijatelja, ki ga nisem videla že toliko časa, zato mi oprosti, če nisem ravno kos situaciji,« je zagodrnjala in se rahlo namrščila, a ta grimasa na obrazu ni ostala dolgo, le kako pa sploh bi v njegovi bližini? Kajti najraje bi na ves glas kričala od sreče, povedala vsemu svetu, da je Jason spet ob njej - in tako je vedela, da bo še vse v redu. »Pazi, držala te bom za besedo.« je resno rekla in ga pogledala globoko v njegove oči, nato pa se nasmehnila ob njegovi pripombi, a zares je lahko normalno zadihala šele, ko je z obema rokama objel njen obraz ter je lahko svoje lico za nekaj sekund naslonila na njegovo dlan. »Saj vem, saj vem... prav patetična sem. Ampak... jaz... veš... tako sem vesela, da te vidim Jason,« je nekako zjecljala in se mu nasmehnila, a tokrat se je to odražalo v njenih očeh. In to se je vsekakor zgodilo samo takrat, ko je nasmeh resnično prihajal iz srca. Tako ali tako bi rjavolasec takoj vedel, če bi se kaj pretvarjala, če bi kaj skrivala - poznal je njene najglobje strahove, njene sanje. Nekaj je bilo na njem. Nekaj, kar ji je dalo misliti, da mu lahko zaupa, da jo bo vsaj poskušal razumeti. »Točno tako. In če to ni naključje. Ali pa usoda, v karkoli že raje verjameš.« Njej je bilo popolnoma vseeno kaj je bila tista stvar, ki je poskrbela, da je lahko spet gledala v te njegove oči. Samo vesela je bila, da je bilo tako. »Sem pa vseeno presenečena. Kako neki ti je uspelo prepričati starše, da so ti pustili sem?« je radovedno dvignila obrvi. »Saj ne da se pritožujem,« je nato še nasmejano dodala. »Ah, saj boš videl - še naveličal se me boš. Navsezadnje zaenkrat tukaj ne poznam še nikogar in tudi svojega prijateljčka sem pripeljala s sabo,« je z glavo pomignila proti fotoaparatu, preden je nadaljevala »... in verjetno si že tako ali tako uganil kaj to pomeni.« se mu je navihano nasmehnila. Pa saj je bil že navajen. Velikokrat ga je fotografirala, preprosto ni si mogla pomagati. Ene izmed tistih njenih najljubših fotografij so bile tisti na katerih je bil on, z njegovim širokim nasmeškom, ki ti je v sekundi ogrel srce. Včasih ga je slikala celo, ko sploh ni vedel, a ne na kakšen psihopatski način - vsaj upala je, da ni tako izpadlo. »Pridi, greva na sprehod,« ga je zgrabila za dlan ter povlekla za sabo. Pri njem si je lahko privoščila, da je bila malce razposajena, bila je pač srečna. »Če si za seveda,« je nato previdno dodala in se za trenutek ustavila, a po resnici povedano mu ni ravno pustila veliko možnosti. »Saj veš, da me zanima kako se je kaj obrnilo tvoje življenje, ne? Šola, plavanje... pač vse, kar ti pride na pamet.« Tako rada je samo poslušala njegov glas, želela je biti spet na tekočem o njegovem življenju, vedeti vse, kar se je pač vedeti dalo, mu stati ob strani - želela si ga je spet v njegovem življenju. In očitno se nekatere želje res izpolnijo. »In mimogrede, dobro izgledaš.« Poiskala njegov pogled in zraven na rahlo stisnila njegovo dlan. »Nova pričeska morda?« se je nato nasmehnila v njegovo smer. Raje je namreč še kaj bleknila, preden bi jo spet zalila kakšna nepričakovana čustva - taka je pač bila. Vendar pa je bil res videti dobro, starejši, večji, odrasel, a po drugi strani še vedno dobri stari Jason, ki ga je oboževala. Med njunim skupnim časom je bilo vse lažje. Saj ne, da so se razmere doma takrat kakorkoli spremenile, a vendarle se je zavedala, da ima nekoga, h komur se lahko zateče, nekoga, ki ji bo pomagal, ki jo bo zaščitil. Ni bilo pomembno kdaj ga je poklicala. Včasih sta se oba izmuznila ven, se sprehajala in držal jo je, ko so bile stvari zares slabe. Včasih se ji je zdelo, da je bil pravzaprav edina stvar, ki je pokonci držala njen cel svet, da se ne bi zrušil in jo pokopal pod sabo. Sama pri sebi se je nasmehnila, potem pa dvignila fotografski aparat k očesu (prej bi ga že skoraj pozabila na klopci) in napravila sliko nepripravljenega Jasona. »Saj sem te opozorila,« se je zasmejala - saj ji bo to prišlo še v navado.
Nazaj na vrh Go down

Gost
Gost

bench _
ObjavljaNaslov sporočila: Re: bench   bench EmptyNed Avg 07, 2011 7:17 am

»Saj vem, saj vem. lahko bi te vsaj poklical in ti namignil, da bom tukaj. Ubistvu sem vedel, da greš sem na izmenjavo, ampak sem hotel da vse ostane presenečenje. Nisem ravno pričakoval, da te bom našel že tako hitro,« si je po hitrem postopku nadel opravičujoč nasmešek in sklonil pogled navzdol v konice svojih čevljev. Res je vedel, da bo tukaj in v prihodnjih dneh jo je nameraval poklicati in jo presenetiti, tako pa se je to zgodilo že predčasno in voila, zdaj stoji nasproti nje in morda je presenečenje tako še večje. »Sploh pa še do pred enega tedna nisem vedel ali bo tole res izvedljivo,« je iskal še nekaj argumentov v svoj zagovor, nato pa ob njenih besedah zgolj zamahnil z dlanjo. »Nisi patetična, tole je kvečenjmu tipično ženski odziv. Saj ne da se pritožujem ampak zaradi mene ti res ni treba jokati,« je pospremil gesto in ravno še hotel pripomniti, da naj hrani solze za kaj bolj pomembnega. A kaj, ko sta oba vedela, da bi se ozračje v tistem trenutku takoj ohladilo in spet bi se znašla naravnost pod vplivom njenega očeta, njegova roka bi tako segla še čez polovico zemeljske oble do Nizozemske in tega vesela mu nikakor ni nameraval dati. »Hm, v tem primeru bom raje vzel usodo. Od nekdaj se mi je zdelo, da na naključja vendarle nekako vplivaš,« je po kratkem premisleku odvrnil in se nekoliko prestopil na svojem mestu ob njenem kočljivem vprašanju. Sedaj je prišel na vrsto tisti trenutek, ko bo moral še naglas priznati, da je lagal svoji družini, jih zavajal in od njih pobral zgolj denar. »Kako mi je uspelo?« je za vsak slučaj ponovil njeno vprašanje in jo previdno pogledal, ko je skomignil z rameni. »Morda sem malce priredil resnico in trdil, da grem sem nabirat izkušnje in se izobraževat, da bi potem sledil očetovim stopinjam v diplomacijo in bla bla bla,« je okorno razložil zgodbo na kratko, četudi je vedel, da pred njo ne bo mogel dolgo krojiti resnice. »Morda sem tudi uporabil vsa razpoložljiva sredstva in šel pred njima na kolena, da sta mi financirala tole in jima dal cel kup obljub, ki jih nikoli ne bo mogel izpolniti,« je še dodal in jo previdno pogledal. Če ga je kaj žrlo, potem je bilo to, da je moral nazaj k domov, ju prosjačiti za denar in dajati lažne obljube. Veliko raje je imel tiste dneve, ko ga enostavno nista priznavala za svojega sina in je lahko živel v miru, ne da bi se vtikala v njegov vsakdan. Sčasoma sta se že morala navaditi, da nikoli ne bo uspešen kot ona dva, zdaj pa jima je obudil vse stare sanje. »Si kar mislim, da ne bosta preveč zadovoljna, ko pridem nazaj in bom še vedno ista zguba kot vedno, če ne še večja,« je zavzdihnil in zmajal z glavo. Nasmehnil se je, ko je vendarle opazil fotoaparat in zdaj bi moral verjetno hitro poiskati zaklonišče preden bi začela navdušeno pritiskati na sprožilec in tekala za njim, da bi dobila normalno fotografijo. »Bog mi pomagaj,« je zamrmral in naredil nekaj podobnega križu ter stopil korak nazaj že iz varnostnih razlogov, če bi se res moral slučajno pripraviti na hiter beg po parku. »Tudi če bi rekel, da ne, tega ne bi vzela za odgovor,« se je nasmehnil in hitro ujel korak z njo, ko sta se odpravila po pesku pod drevoredom. »Hm, moje življenje še vedno ni nič posebnega. Spim, jem, včasih grem na predavanja. Vse je po starem,« je skomignil z rameni. Res je bil ujet v vedno isto rutino, dokler mu ni padlo na pamet, da bi se lotil česa novega in se je zagnal v ta nov hobi, potem pa ga spet opustil. »Prenehal sem s plavanjem že kar lep čas nazaj. Verjetno ti nisem povedal... šibek trenutek, ko so mi šli doma že tako na živce, da sem se odločil, da jim ugodim,« je z nekaj obotavljanja priznal. V plavanju je imel takrat prihodnost, lahko bi povečal treninge, se spet poskusil v reprezentanci kakor v najstniških letih, a to je bila zdaj vse stvar preteklosti. »Dobro izgledam? Bolj zrel in odgovoren?« se je namuznil, ker bi bil odgovor na zadnjo vprašalnico po njegovem mnenju prepričljiv ne. »Pred mano je še eno leto faksa in potem bo konec vsega tega. Res bi bilo dobro, da počasi že končno ugotovim, kaj naj delam sam s sabo,« se je namrščil in zmajal z glavo, tej misli se je zadnje čase veliko predajal. Malce prepozno je skočil vstran, ko se je zasukala proti njemu s svojim fotoaparatom in zagodrnjal, četudi se je na njegovem obrazu risal nasmešek. »Danes ti še oprostim, v naprej pa mi prosim sporoči, da se vsaj obrijem, če ne drugega. Drugače boš imela poln album fotografij nekega kosmatega kanadskega jetija,« se je namuznil in pogledal proti njej, ko je hodila poleg njega. »Kaj pa ti, Delilah?« je s tišjim tonom previdno postavil vprašanje, ki sta ga skorajda zagotovo pričakovala oba. »Je...je vse po starem?« je nadaljeval, ne da bi umaknil pogled z nje. V njenem življenju je preprosto moral igrati vlogo superjunaka, kdo jo bo branil in ščitil v nasprotnem primeru?
Nazaj na vrh Go down

Gost
Gost

bench _
ObjavljaNaslov sporočila: Re: bench   bench EmptyNed Avg 07, 2011 1:36 pm

»No, pa saj več ni pomembno - samo, da sva se našla.« se je iskreno nasmehnila in skomignila z rameni. »Mja, ampak moji odzivi ponavadi niso tipično ženski,« je zamomljala. V resnici se je namreč vedno trudila, da ji nič ne bi nič prišlo do živega, da bi se na vse odzvala s sarkazmom in nedostopnostjo, ki je bila pač njena obramba. A Jason je bil seveda zgodba zase. On je že zdavanj prebil tisti njen zid, ki se ga je pred ostalimi ljudmi tako zelo oklepala. In zanjo je bil ravno on eden izmed tstih ljudi, ki so bili vsekakor vredni tudi solz. Na srečo je iz nje večkrat izvabil smeh, kot le te, a tokrat je bila res pvosem nepripravljena in sploh ni morala verjeti svojim očem. »Saj veš, da te zaradi takih stvari ne bom obsojala, ne? Lahko mi poveš celo zgodbo, brez ovinkarjenja in olepševanja.« njen glas je bil odločen ter iskren in ob tem ga je pogledala globoko v oči. Starši... Resnično ne bi mogla zaradi tega kaj slabšega misliti o njem, navsezadnje bi bil verjetno celo on presenečen kakšne vse misli ji včasih hodijo po glavi, kar se tiče njenega očeta. »Torej predvidevam, da se nista nič kaj spremenila? Ne razumem zakaj mislita, da je boljše, da si nekaj, kar preprosto nisi ti.« zmajala je z glavo, zraven pa narahlo zavzdihnila. Pa saj bi težko razumela - njene težave so bile povsem druge oblike. »Kar lepo nehaj. Če nisi kot tvoj oče še ne pomeni, da si zguba... sicer pa bi si sploh želel, da bi bil takšen?« ga je resno vprašala, čeprav ni zares pričakovala odgovora. Bilo je skorajda retorično vprašanje. »Prav tako uspešen si lahko, ampak v stvareh, ki veselijo tebe. Prepričana sem, da boš ugotovil kaj je to, če ti bosta le malo pustila dihati. Kaj pa veš, morda boš odgovor našel prav tukaj, na izmenjavi,« mu je vzpodbudno rekla. »Prav imaš,« je skomignila z rameni ter se zasmejala, ko sta stopila malce naprej po parku. »Prenehal si s plavanjem?« je presenečeno ponovila njegove besede. »Joj, Jason - tvoje življenje je. Ne moreš ga nehati živeti zaradi staršev,« je rekla in pri tem ni opazila, da bi se besede prav tako lahko nanašale nanjo. Vendarle pa so bila tu stvari bolj kočljive - ravno zaradi tega si ni želela, da bi moral trpeti tudi rjavolasec, če to ni bilo potrebno. »Saj vem, da je samo plavanje, ampak vem kako rad si ga imel, poleg tega pa si bil tudi presneto dober.« Še zdaj se je spominjala kako sta včasih skupaj plavala v Avstraliji ter tu in tam tudi tekmovala, čeprav sta oba vedela, da Delilah nima ravno veliko možnosti. Temnolasec je že trikrat odplaval tja in nazaj, ko je bila sama nekje na polovici, potem pa jo je z veseljem za noge potegnil v vodo ali kaj podobnega. Kako je to pogrešala... »Veš, enkrat v bližnji prihodnosti lahko greva nekam plavati. Prepričana sem, da morajo imeti nekje tu kak bazen ali plažo. Čeprav si opustil treninge, to še ne pomeni, da se ne moreva več zabavati ob plavanju.« ga je odločno pogledala preden je nadaljevala. »Seveda pa bom razumela, če si ne upaš. V zadnjem časo sem namreč doma vsako jutro vadila, tako da te bom zdaj že zagotovo lahko prehitela.« je navidez povsem samozavestno rekla, a se že sekundo zatem zasmejala. Navsezadnje to res ni bilo najbolj verjetno. »Pravzaprav res - ampak videz najbrž vara, kaj?« ga je nasmejano podražila. Resnično je dvomila, da je postal njen najboljši prijatelj naenkrat ves zrel in odgovoren, pa tudi upala je, da ni tako - navsezadnje bi bil potem pol manj zabaven. »Saj boš, Jason. Preprosto daj času čas. Zdaj ga imaš zase, nihče ti ne bo solil pameti, tako da lahko obiščeš več različnih predavanj in zagotovo boš slej kot prej našel nekaj, kar te veseli.« je resno rekla in se mu nasmehnila. »Sicer pa lahko še vedno postaneš moj model. Kar priznaj, da je to zelo mamljiva ponudba.« se je trudila obdržati resen obraz, ko si je predstavljala zgrožen izraz na njegovem obrazu. »Hm, kaj pa vem. Mislim, da so jetiji nekoliko podcenjeni. Meni so se vedno zdeli očarljivi na svoj bradati način.« namuznila se je ter pogledala kakšna fotografija je nastala. Njej je bila všeč, a tako je bilo skoraj s vsako, na kateri je bil on. Vso to sproščeno vzdušje se je nekoliko ohladilo ob njegovih naslednjih besedah. Sama se je malce prestopala ter se delala, da jo nadvse zanimajo krošnje dreves nad njima. Ni se marala pogovarjati o tem, a vedela je, da bo slej kot prej morala. Pa saj je bilo po drugi strani lepo, če si imel nekoga, ki si mu to dejansko lahko zaupal. »Jaz?« je obotavljajoče ponovila ter ugotovila, da to oba pogosto počneta, ko se želita čemu izogniti. »Ja... ja, nič se ni spremenilo.« je tiho rekla ter si odsotno popravila rokav. Skoraj vedno je nosila dolge rokave, ne glede na to kako vroče je bilo, da je lahko prekrila modrice. Sprva se je želela izogniti tej temi, a po pravici povedano se ni mogla več s tem spopadati sama - potrebovala je, da bi jo vsaj poslušal. »Oče je še vedno enak. In za vraga, kako sovražim to besedo. Ne zasluži si je.« vendar pa ga ni klicala po imenu. Pred njim bi ga to samo še bolj razjezilo, potem pa se je pač navadila tako, čeprav jo je zabolelo vsakič, ko je to izgovorila. »Mislim, da ne bom več dolgo zdržala tako... veš, v zadnjem času se mi po glavi kar naprej mota neka misel,« je previdno začela, ker jo je skrbelo kaj si bo o tem mislil on. »Rada bi poiskala mamo. Vem, da me je zapustila, ampak po pravici povedano ne vem, če je imela pri takem možu kakšno izbiro. Želim si le, da bi me vzela s sabo.« je tiho ter previdno rekla in pogledala naprej po cesti. To je bila ena izmed tistih idej, ki je naenkrat vzklila v njeni notranjosti in kar rastla ter rastla. »Kaj pa vem, morda pa je neumna ideja,« je nato skomignila z rameni ter z nogo podrsala ob tla. »Vsekakor potrebujeva novo temo, kaj praviš? Le izkaži se zdaj s tvojimi improvizacijskimi sposobnostmi,« ga je rahlo dregnila v ramo in se poskušala nasmehniti.
Nazaj na vrh Go down

Gost
Gost

bench _
ObjavljaNaslov sporočila: Re: bench   bench EmptyTor Avg 09, 2011 7:57 pm

»Me sedaj skušaš prepričati, da si pravi pravcati terminator iz železja in nikoli ne spustiš na dan niti ene samcate solze?« je od strani pogledal proti njej in potisnil svoje dlani navzdol v žepe svojih kavbojk, kar je bila na svoj način tudi njegova značilna drža. Ni bil ravno velik oboževalec poletja, niti ni nikoli izkusil prave poletne vročine. Veliko raje se je skrival za zimskimi plašči in šali ter opazoval meglice pred sabo, ko mu je sapa zmrzovala pred očmi. »Predobro te poznam, da bi verjel takemu sranju,« je le še zmajal z glavo, sploh pa je bil navajen raznih ženskih izlivov, četudi je držalo kot pribito, da je znala biti Delilah prekleto močna in prenesti tudi najhujše tormentiranje. Vaja dela mojstra, bi lahko rekli s kančkom cinizma. »Sploh pa je bolje, da daš vse iz sebe, kot pa vse skupaj tlačiš nekam v ozadje. Na koncu vse butne ven iz tebe in bolje da večkrat v majhnih odmerkih, kakor pa enkrat na polno in so potem posledice še milijonkrat bolj katastrofalne,« je nadaljeval s svojo filozofijo. Njemu se je dobro godilo, nikoli ni utrpel kakšnih travm, vedno je delal kar je hotel in sledil lastnim odločitvam, z nekaj redkimi primeri seveda, ko se je podredil volji ostalih. »Saj ne mislim, da bi me obsojala. Vraga, če bi ti rekel, da sem v prostem času serijski morilec bi me verjetno zagovarjala in trdila, da so bili tisti mrtvi ljudje skrajno nadležni izmečki,« se je le poskusil nasmehniti, a mu slednje ni najbolj uspelo. Res je imela prav, ni hotel pokvariti vizije superjunaka, v njenih očeh je želel ostati to kar je bil vsa leta – tista rešilna bilka za nekaj mesecev, ko je prišel v Avstralijo in sta se skupaj skrivala na podstrešju ter kovala zarote proti njenemu očetu, zarote za katere je bil odločen, da jih bo uresničil. Uresničil, ko bo velik, močan in odrasel. »Delilah, pri dvaindvajsetih bi bil čas, da ugotovim kdo sem in kaj hočem, celo jaz to vem,« jo je kar naravnost zavrnil. Vedel je, da znajo biti njegovi starši navadne usrane bogataške riti, ki zahtevajo perfekcijo od vsega in vseh. Toda v nekaterih pogledih so imeli prav – bil je že skrajni čas, da začne nekaj delati iz sebe, da postane nekaj. »Tudi jaz nočem čez deset let delati kot natakar v neki zanikrni beznici ali pa še huje, delati na gradbišču in z borno plačo preživljati zavaljeno ženo in pet pokovcev,« je globoko zavzdihnil. »Bil bi kot tipičen nekdanji športnik, ki mu je spodletelo in je zavrgel stran celo življenje, zdaj pa popiva v pubih in naokrog prenaša pivski trebuh,« se je za hipec namrščil, ta predstava mu kar ni hotela izgniti izpred oči. Bo mar tudi on nekoč pristal tako nizko? Tako nizko, da se bo preostanek svojega življenja spraševal, kaj vse je zapravil in kaj vse bi lahko postal, če bi poslušal starše in sledil njihovim stopinjam. »Saj še plavam, samo treniram ne,« je zamrmral v svojo obrambo, čeprav ga je njen odziv vendarle nekoliko presenetil. Svojega plavanja ni nikoli izpostavljal, bilo je le del njega in njegovega vsakdana. Bila mu je rutina, da se je zbudil ob štirih zjutraj, ob petih plaval v lokalnem bazenu in ob sedmih na kolesu vozil proti šoli, ob dveh spet nazaj v bazen in tako naprej. »Vse enkrat mine,« je še dodal z nekoliko preveč hladu v njegovih besedah. Ni se mogel zdaj ustaviti in začeti gledati v preteklosti ter preštevati svoje napake, kaj takega bi ga samo spravilo v slabo voljo in sprožilo srbečico njegove vesti. Ni imelo smisla, moral je gledati naprej. »Ok, nalašč bom plaval počasi in se še skorajda utopil, da boš na cilju prva. Morda pa ti niti v tem primeru ne bo uspelo?« se je zahahljal in stopal ob njej po peščeni poti. Šolski park se mu je že zdaj vtisnil v lep spomin, če ne drugega ga bo pomnil kot kraj njunega ponovnega snidenja. »Še vedno sem nadebuden kanadski mulec. Včasih delujem kot šestnajstletnik, ki ga razganja od hormonov,« se je tokrat odkrito zasmejal in zmajal z glavo. Čas bi bil da odraste, prav zares. »Da bi bil tvoj model? Mi boš plačala? Deset eurov na sliko, dodatnih dvajset pa se še slečem,« se je namuznil in skušal z roko prekriti objektiv fotoaparata, ki ga je vztrajno usmerjala naravnost proti njemu.
Malo je manjkalo pa bi se ustavil na mestu. Tako zelo si je želel, da bi mu zdaj zatrdila, da so se stvari spremenile na boljše, da si prasec ne upa stegniti roke proti njej in lahko v lastni hiši spet normalno diha. »Nekega dne prisežem, da mu bom vrnil za vsako priložnost, ko je dvignil roko,« je spregovoril šele čez nekaj dolgih trenutkov in ustnice stisnil v tanko linijo. Potem pa je opazil njeno bežno gesto, ko si je navzdol potegnila rokave puloverja in prav zares stopil naravnost na pot pred njo, obrnjen proti njej. »Prekleti prasec,« je mrmral zraven, ko je v dlan vzel njeno roko in odvihaval rokav navzgor, kakor velikokrat poprej. Na svetli koži so se mu v obraz režale temne modrice, nekatere rumenih, druge vijoličnih odtenkov. »Odselila se boš. Takoj ko se boš vrnila, boš spakirala kovčke in šla iz njegove kretenske bajte. Če ne bo šlo drugače bom sedel na prvo letalo in te lastnoročno premaknil ven in zaklenil v lastno stanovanje, njemu pa...« se je raje ustavil preden bi ga zaneslo, na pamet mu je padlo vsaj deset različnih vrst maščevanja in načinov, da bi ga naučil kozjih molitvic. »Ni neumna ideja. Zgolj tvegana. Če je ne bi našla ali če ona ne bi bila pripravljena na tebe... potem bi te vse skupaj bolj zjebalo kot oče v celem mesecu,« je povsem iskreno odgovoril. Ne bo ji lagal v obraz in ji zatrjeval, da je ideja brilijantna, povsem izvedljiva in bo doživela nadvse srečen fantastičen epilog in izpolnitev vseh njenih sanj. »Še vedno se znaš izmikati pogovoru, ko gre predaleč,« je zamrmral in stopil nazaj poleg nje. »Kako ti gre študij? Kaj počne tvoj ljubi nikoli-prisotni brat? Še vedno vztrajno spregledaš vsakega tipa, ki te poskuša ogovoriti?« ji je podal tri nove teme, bolje kot nič.
Nazaj na vrh Go down

Gost
Gost

bench _
ObjavljaNaslov sporočila: Re: bench   bench EmptyTor Avg 09, 2011 10:54 pm

comment; god, this is really too long, i'm sorry.
    but i love them so much. smitten

Samo skomignila je z rameni, tako ali tako ga ne bi mogla preslepiti tudi, če bi tako želela. Jason jo je namreč že videl jokati, verjetno je bil eden izmed redkih, ki je to lahko rekel. Za ostali svet je bila Delilah v večini zadržana, hladna prasica, ki ni nikoli kazala kaj dosti čustev, ker je preprosto želela, da jo vidijo tako. Navsezadnje ne bi prenesla, da bi po njej hodil še cel ostali svet. Samo njemu pa je zaupala dovolj, da mu je pokazala svojo ranljivo stran, zato bi bilo naumno, če bi zdaj želela to spremeniti in mu reči, da ji podobne stvari sploh več ne pridejo do živega. Pravzaprav je bilo prav strašno kako dobro jo je sploh poznal in kaj vse je o njej vedel. Vsaj zanjo je bil tudi nekoliko grozljiv občutek, da si je lahko z nekom tako blizu, da je na nekoga tako navezana. A po resnici povedano ni bila prepričana, če bi brez njega sploh stala tukaj. Navsezadnje je bil med tistim poletjem res njen rešitelj v mnogih pogledih. Predvsem jo je zaščitil pred samo sabo, pred njenimi najtemnejšimi mislimi, ko ni več zmogla. »Saj vem, da me... sploh pa se pred tabo tako ali tako ne morem pretvarjati. In imaš prav...« je tiho zavzdihnila. Včasih se je namreč zgodilo ravno to, sploh takrat, ko je bila sama. Vsa čustva je zadrževala v sebi, dokler ni izbruhnila kot vulkan in takrat je bila na robu živčnega zloma, verjetno ni dosti manjkalo, da se ne bi pognala iz pečin. Na srečo je bila vseeno toliko močna, da se je nekako spravila k sebi, s fotoaparatom izginila iz hiše za več ur in sanjarila o lepšem svetu. O tistem, ki ga je lahko upravljala sama, o tistem, kjer ni bilo bolečine in strahu. »Sicer pa, kdaj si pa ti postal tako pameten?« je v šali vprašala in se mu nasmehnila. »Morda pa bi lahko poskusil s filozofijo,« je potem še dodala, napol v šali in napol zares. »Ker vem, da bi ti enako storil, če bi bila situacija obrnjena,« je preprosto rekla in skomignila z rameni. Nič posebej zapletenega. »Pa saj še boš...« ga je še vedno branila, čeprav nekoliko manj odločno. »Ampak v vsakem primeru vem, da se česa takega ti ne rabiš bati. Ne vprašaj me zakaj, preprosto vem.« je znova povsem odločno rekla. Vanj je namreč stoodstotno zaupala, morda bi kdo rekel, da celo preveč, a njej se vsekakor ni zdelo, da je temu tako. »Stvari se bodo na koncu dobro iztekle...preprosto morajo se. Za oba,« je nekoliko tišje rekla, a zato z nič kaj manj prepričanja v njenem glasu. »Po vsakem dežju posije sonce ali kako že pravijo,« je nato rekla, a se zraven tega bolj namrščila. Navsezadnje sama takim in podobnim zadevam ni verjela. Vso tisto sranje o čudovitem življenju, ki ga moramo samo izkoristiti, kako moramo biti hvaležni za vsak dan... v to sama v resnici sploh ni verjela. Ampak kakor hitro je prišlo do Jasona, takrat se je spremenila v povsem drugo osebo, ki se je samo trudila, da bi oba spravila v boljšo voljo. Bil je tolikokrat tam zanjo, da si je želela tu in tam tudi sama malce pomagati in se počutiti koristno. »In po vsem tem dežju bi skorajda že mogla zadeti na kakem lotu ali kaj podobnega. Potem pa bom denar lepo razdelila s tabo in jaz se bom lahko preselila kamorkoli bom želela, ti pa sploh ne boš rabil skrbeti o tem kaj boš delal, ampak bova lahko cele dneve poležavala, ali pa potovala po svetu. Jaz bom fotografirala in ne bo niti ene skrbi, ki bi nama to pokvarila,« se je znova pokazala s svojo sanjavo naravo. Tako rada si je predstavljala neke popolne scenarije, ki se ne bodo nikoli uresničili, a bi si to še tako želela. »Kaj bi storil?« ga je nato še vedno nekoliko zasanjano in odsotno vprašal. »Saj veš, če bi se to res zgodilo, da bi zadela na lotu. Kam bi šel, kaj bi počel?« Sama je imela toliko možnosti, da se je za trenutek znova nasmehnila. Domišljija je bila lahko še kako dobra stvar. Lahko si je v mislih naslikala stvari, ki so jo spravile v boljšo voljo in tako je vsaj za nekaj sekund pozabila na resničnost. Čeprav se je morala slej kot prej sprijazniti, da so to le sanje in pasti na realna tla. Potem pa je pogledala proti svojemu najboljšemu prijatelju in se zavedela, da bo vsaj njega vedno imela ob sebi. Morda sicer vse res ne bo tako preprosto, kot bi bilo v njenem svetu, a življenje je pač tako in verjela je, da se bi ji lahko z njim uspelo prebiti skozi marsikaj. »Vsaj to,« je nato dodala na njegovo pripombo, da še vedno plava. Čeprav ji je bilo kar žal, da ne trenira, ker je vedela, da je imel v tem dejansko prihodnost. Ni želela preveč drezati okoli te teme. Ob njegovem komenatrju ga je dregnila med rebra, ravno tako močno, da je lahko to čutil, a je iz nje kljub temu izvabil smeh. Na žalost je morala priznati, da je bil njegov scenarij res nekoliko bolj verjeten. Pač ni bila ravno športni tip dekleta, a kaj je mogla. »Si pa kar drag, kaj?« se je zasmejala. »Ampak ulala, te ponudbe pa ne bom kar tako zavrnila. Mislim, da bi bile take fotografije presneto dobra naložba. Kar predstavljaj si kako bi po njih planila vsaka druga predstavnica ženskega spola,« se je trudila obdržati resen obraz, a ji seveda ni najbolje uspevalo.
    Kako hitro se je lahko ozračje spremenilo, ko je prišlo do takih tem. Ravno zaradi tega se jim je vedno poskušala izogniti že od začetka. »Ne pa ne boš Jason, tega ne bom pustila,« ga je zavrnila in pri tem odločno odkimala z glavo. »Ne bom pustila, da bi še tebi kaj storil in niti slučajno ne bom pustila, da boš to tvegal zaradi mene je še resno dodala. »Tako ali tako si storil že dovolj, res ne vem kaj bi brez tebe. Samo vedeti moram, da si tu zame in je to vse kar potrebujem. Ostalo bom že prenesla.« njen glas je bil tih in vsako besedo je izgovorila previdno. »Ne, Jason nehaj,« je hitro rekla, ko je videla, da ji želi dvigniti rokav. A bila je prepozna in kmalu sta oba gledala v modrice na njeni koži, ki se jih je sama tako sramovala. Bile so kakor dokaz, da ni dovolj močna, da pusti, da se ji to dogaja. Bile so kakor opomin kako nemočna pravzaprav sploh je. Pogoltnila je solze, ki so se ji spet začele nabirati in to še preden bi rjavolasec lahko karkoli opazil. »Saj bi se rada... res, ampak stvari vseeno niso tako preproste,« je rekla, medtem ko si je hitela popravljati rokav. Ni jih želela gledati. »Še vedno je tu moj brat in ne glede na vse ga ne bi mogla kar pustiti tam. Morda bi se potem obrnil nanj in kako naj to pustim?« Sicer njega nikoli ni brigalo kaj se dogaja z njo, a sama si tega vseeno ne bi oprostila, ker je vedela kakšen pekel bi potem prestajal in ne glede na to kako nizko mnenje ima o njem - tega mu ni privoščila. »Saj vem... a nisem prepričana, če imam kakšno drugo možnost. Tako kot si rekel sam, ven iz tiste preklete hiše moram. In če najdem mamo, potem bi lahko s sabo vzela brata, potem bi bilo tudi zanj poskrbljeno...« A mogoče je spet samo preveč sanjarila, stvari se v resničnem življenju namreč nikoli niso tako dobro iztekle. »Ampak veš... strah me je,« mu je tiho priznala in vzdihnila. »Ravno vsega tega... kaj če je morda umrla, kaj če me sploh ne bi hotela. Ne vem če bi to prenesla,« je zaskrbljeno zašepetala. In imel je prav - ni potrebovala še nekoga, ki bi jo prizadel in bi njeno življenje postalo samo še bolj fucked up, kot je že tako ali tako bilo. »Če pa se res nočem več pogovarjati o tem. Stvari tako ali tako ne morem spremeniti in res je brez pomena, da te s svojim zajebanim življenjem zamorim že na prvi dan najinega ponovnega snidenja - potem res nisem kaj prida družba. Sicer pa sploh ni vredno,« mu je odločno zagotovila ter z veseljem posegla po novi temi.
    »Študij pa je pravzaprav odlično, vsaj nekaj. Izmenjava je tako osvečujoča izkušnja in fotografija me še vedno neizmerno veseli,« se je poskušala pogumno nasmehniti. »Kyle pa... po pravici povedano niti ne vem dobro kaj se dogaja z njim. Ima ta nek svoj band in nazadnje, ko sem bila še doma, so igrali nekje po barih v Avstraliji. Nikoli ga nisem zares zanimala in počasi sem se tudi nehala truditi to zanimanje zbuditi. Sploh ne vem, če se prav zaveda kaj se doma sploh dogaja in strah me je... no, saj sem že rekla. Sicer pa se to vsaj ne more zgoditi dokler ga ni doma in to je res zelo redko.« Pred naslednjo temo je le zavila z očmi, ker niti ni dobro vedela kaj mu naj pove. »Pa saj jih ne... samo, tako ali tako ne potrebujem še več komplikacij v mojem življenju. Poleg tega pa mislim, da bi le redkokdo shajal z živčno razvalino kot sem sama, ki se bo zadrznila vsakič, ko se je bo nekdo nepričakovano dotaknil. Potrebno je veliko časa, da lahko komu sploh zares zaupam in dvomim, da kdo res misli, da sem tega vredna,« mu je preprosto rekla ter se kislo nasmehnila. »Kaj pa ti?« je nato obrnila temo proti njemu - to ji je bilo namreč veliko ljubše. »Si že našel katero, ki bi te pripravila do tega, da bi se dejansko zresnil?« ga je z nasmehom vprašala. »Pa arheologija? Kako se kaj to izteklo?« je nato še po kratkem premoru dodala. »In nisi mi še povedal kje sploh stanuješ. Študentski dom ali kaj drugega? Saj veš, če se slučajno odločim za kak nepričakovan obisk.«
Nazaj na vrh Go down

Gost
Gost

bench _
ObjavljaNaslov sporočila: Re: bench   bench EmptyNed Avg 14, 2011 2:49 pm

comment: inspiration completely abandoned me. this is lame, argh. ><
----
Brez besed je zgolj rahlo privzdignil obrvi. Ne glede na vse ji ni mogel pustiti, da bi se brez pogojno zanašala zgolj nanj in na tisto drobno dejstvo, da bo vedno prihitel na pomoč, ko ga bo najbolj potrebovala. Morala je sama stati na nogah in dejansko verjeti, da je dovolj močna, da se spopada z vsem in vsemi, tako kot je to počela do sedaj. In morda bo nekoč imela ravno prav moči, da se začne igrati zob za zob, oko za oko. Toda maščevanje je bilo od nekdaj sladka a nevarna igra in če bi bilo po njegovo, bi mu že dostovalo zgolj to, da v njenih očeh ne bi bilo zaznati več niti trohice sledi žalosti. Morda je res znala dobro skriti vse kar je nosila v sebi in na svojih ramenih, vse težave in bolečino, pa vendar – poznal jo je predolgo, da bi nasedel, predolgo, da ne bi vedel, kdaj je vse zgolj farsa. Lažne besede, da je v redu, da je vse bolje kot prej in za poseben dodatek kot dobro serviran desert še njen utrujen nasmešek. »Delilah, tudi pred mano bi lahko vse skrivala, če bi hotela. Nikoli nisem bil preveč perceptiven,« je sklonil pogled nekam navzdol in se posvečal sivim kamenčkom prek katerih sta si utirala pot pod drevoredom. »Sploh se ne spomnim, kako se je to vse začelo? Prvič, ko sva se videla si mi skorajda vrgla lopatko v glavo, ker sem skušal podreti tvojo potičko,« se je počasi nasmehnil ob meglenih otroških spominih. Slednji so vedno počasi izginjali iz človeške zavesti in se umikali nekam daleč nazaj, na koncu pa si lahko dosegel zgolj posamezne fragmente, cela slika pa je bila izgubljena praktično za vedno. »Pameten? Ah, misliš tiste gene, ki sem jih podedoval po mamini teti Ingrid, ki je edina prijetna oseba v naši družini in me je vedno utapljala v sivkinem parfumu in me zabavala z zgodbicami o njenem življenju,« je prikimaval. »Ona je bila tista, ki je vedno govorila, da mora človek včasih dramatizirati in jokati in vpiti, da si očisti... avro ali nekaj podobnega. Bila je malce zmešana,« je nadaljeval in pogledal proti njej. Le kako ga je lahko vedno znova presenetilo, da ima tolikšno mero zaupanja vanj in je povsem prepričana, da je stvar vzajemna. Da je ne bo nikoli pustil na cedilu, jo obtoževal ali karkoli drugega. Saj je bila to čista resnica, a le ona je nanj gledala s takšnimi očmi. Preostali svet je v njem videl le človeka, ki nikoli ne dokonča začetega in ki brez smisla tava naokrog in niti ne ve kaj išče in česa ne. »Bomo videli,« je le brezbarvno in celo nekoliko hladno zamrmral, ker je vedel, da ni imelo smisla, da bi ji poskušal razložiti zakaj razmišlja na tak način. Konec koncev pa si je bil sam kriv, saj je bil on tisti, ki jo je trmasto poskušal navaditi na opitmizem in na pozitivno gledanje na večino stvari. Tako da ni bilo nič čudnega, če mu je sedaj poskušala prodati njegovo lastno sranje in ga prepričati, da bo njegova prihodnost ena sama barvita mavrica brez sivih dni in si je obenem nadvse želela, da bi bila takšna tudi njena. Zato ni mogel poseči v pogovor s svojim pred kratkim pridobljenim negativizmom in naglas reči, da se nekatere stvari ne spremenijo nikoli, četudi je bilo precej verjetno, da sta to spoznanje nosila vsak v sebi. On ne bo nikoli nič dosegel, ona pa bo v sebi nosila tiste boleče spomine, četudi ji uspe pobegniti iz neposredne nevarnosti. »To zveni kot čudovita prihodnost. Vendar dvomim, da bo trajala dolgo – enkrat bova morala iti vsak v drugo stran,« se je kislo nasmehnil, ko je govoril z zanj neobičajnim tihim tonom. Zagotovo ni želel govoriti naglas, da bi se svojih besed zavedal še toliko bolj. A bile so resnične. Nista bila več osemletna otroka, ki celo poletje tičita skupaj in tekata naokrog. Ne bosta mogla še desetletja podpirati drug drugega in skupaj iskati rešitve za vse probleme tega sveta. Slej kot prej se bosta morala naučiti stati povsem na lastnih nogah in postati samostojna, vsak zase. »Verjetno bi potoval po Evropi, šel v Louvre in tam sedel 12 ur. Jedel sendvič na Eifflovem stolpu, pil pivo v Pragi. Skušal prevrniti stolp v Pizi ali stebre atenske akropole. Morda bi šel teč z biki v Španijo ali plavat čez Gibraltar,« je naštel nekaj stvari, ki so mu prve padle na pamet. Šel bi nekam stran in užival v drobnih malenkostih, naredil kakšno neumnost in se je kasneje veselo spominjal. Zagotovo pa ne bi denarja dal na varčevalni račun in pri sedemdesetih dobil dolg izpisek iz banke, da ima toliko in toliko bogastva na računu in češ, kaj bo z njem storil zdaj, ko koraka proti grobu. »Ne bi ga pustil ležati na banki. Zapravil bi ga, do zadnjega centa. In potem bi lahko rekel, da sem šel na hedonistično potovanje po Evropi in užival v slehernem dnevu,« je še dodal, nato pa ji namenil vprašujoč pogled, češ kaj bi pa ti storila. Malce prepozno se je izmaknil njenemu dobro namerjenemu dregljaju s komolcem, se nasmehnil in iz varnostnih razlogov razdaljo med njima nekoliko povečal. Pri ženskah res nikoli nisi mogel biti povsem prepričan – kar naenkrat so te začele suvati, butati po ramenih in dregati med rebra, kot da bi bil prav za njih ustvarjena boksarska vreča, ki je vedno na razpolago. »Lepo te prosim, kako umazano razmišljaš - to je bila šala, svojega telesa že ne bom prodajal niti za voljo umetnosti,« je izvedel užaljen ton in dramatičen pogled, ki sta bila že v naslednjem hipu prekinjena, ko sta zamenjala humor za kruto resničnost.
»In kaj boš storila? Stopila predme in branila njegovo nalito ušivo rit?« je nejeverno zmajal z glavo, ker resnično ni mogel verjeti, da bi storila kaj takega. V dvoboju bi zmagal on, v to je bil prepričan. »Nič drugega ni kot bedna pijanska rit in dvomim, da bi me sploh lahko videl, če bi stal pred njem. Ne vidi drugega kot svojo prekleto pijačo in se potem znaša nad tabo,« je še naprej intenzivno odkimaval, kakor da bi mu ta gesta nudila čudno uteho in pobeg pred nadaljnim razburjenjem. »Sploh pa njega vodi zgolj želja po žganju in ne kakšna logika. Mene pa vodi nekaj drugega in trikrat lahko ugibaš, kdo ima več šans, da zadane terno,« je vztrajal pri svojem in spretno izpustil tisti del, kaj vodi njega, da se sploh spravlja v to pozicijo in skuša rešiti njo pred nadaljnimi modricami, ki se le še številčijo na njeni koži. »Ne bom vedno tukaj. Želel bi biti, jasno. Ampak prej ko slej boš tudi ti znala sama iti naprej brez mene in takrat bom le lep spomin,« jo je gladko malo zavrnil in se šele nato zavedel, kako kruto in hladno je vse skupaj izpadlo. »Enkrat boš prenehala biti ledena kraljica in spoznala boš tega čudovitega tipa, se zaljubila in verjemi, da ne bo preveč srečen, če bom prišel zraven še jaz v paketu,« je ne glede na vse nadaljeval, ko mu je srce hitelo biti z vedno večjo močjo, da se je ustavil in globoko vdihnil. Zvenel je tako prekleto sebično, četudi to ni bil njegov namen. »Takrat se boš zanesla nanj in to je povsem normalno,« je samo še hladno pristavil, ko si je želel, da ne bi dvignil njenega rokava in ne bi videl marog in podplutb na njeni bledi koži. Izpustil je njeno roko in slednjo še vedno spremljal s pogledom tudi ko je bila na svojem mestu ob njenem telesu. Kako je lahko nekdo sploh dvignil roko nad njo? Nad lastnega otroka? Namrščil se je, ko je spet hitela iskati izgovore, ki naj bi opravičevali stanje v njeni lastni hiši, v njenem domu. »Brez zamere, Delilah, ampak utihni,« je s težkim srcem spregovoril nekje med ploho njenih besed in gledal nekam mimo nje, tega res ni ne nameraval ne želel poslušati. »Če bi bil tvoj brat vreden skrbi, ki jo imaš zanj, potem bi bil kdaj doma. Potem bi ga ustavil, zato prosim, utihni in ne išči izgovorov, ker veš da imam prav in da ne moreš nazaj v tisti pekel in hkrati odnesti celo kožo,« je nadaljeval, ne da bi jo enkrat samkrat pogledal. Vedel je, da je njej še težje kakor njemu. Če bo šla nazaj potem se bo znašla v samem središču labirinta, začaranega kroga brez izhoda. Vsak dan bo isti kot pretekli – prasec bo prišel domov nažgan kot kanta, ne bo našel steklenice poceni viskija, zato bo nekajkrat mahnil po njej in se odmajal nazaj v beznico. »Saj se šališ? Močnejša si kot si misliš, če si preživela dvajset let zaprta v kletki, ki ji baje praviš dom, potem boš preživela tudi iskanje mame, četudi morda ne bo imelo srečnega konca,« je vendarle odgovoril s spravljivim tonom, predvsem zato, ker ni mogel ostati besen, jezen in povsem razjarjen poleg nje. »V redu, tema je končana. Naredi kar hočeš, tvoje življenje – tvoja stvar. Res ne rabiš mene, da bi ti solil pamet in ti poskušal pomagati, prav imaš,« je dvignil roke stran od sebe. Resnici na ljubo tudi sam ni imel več moči, da bi jo prepričeval, kaj je zanjo najbolje. V preteklih letih je naredil že vse, kar je bilo v njegovih zmožnostih – poskušal jo je spraviti v Kanado, zvečer jo je poleti vedno vlekel ven, da ni bila v hiši, ko je njen tako imenovani oče prišel nalit domov, in podobne malenkosti. Ves čas je bil trdno prepričan, da bo nekega dne spregledala, da ji vse zgolj škodi in bo enkrat za spremembo morala biti sebična in najprej poskrbeti zase, a do tega trenutka ne bo nikoli prišlo; vsaj tako je izgledalo zaenkrat.
»Vsi mislijo, da si vredna vse drame, ki bi prišla zraven. Dovolj je, da govorijo s tabo nekaj več kot pet minut in spoznajo, da nisi takšna za kakršno hočeš, da te imajo,« je odvrnil, četudi še vedno precej vidno nejevoljen. Toda po drugi strani je imela prav, tudi njemu bi namenila še nekaj dodatnih problemov, če bi moral še skakati po lokalih in paziti, da je kak kretenski šovinist ne bo poskušal izkoristiti in zgolj spraviti v posteljo. »Ampak razumem. Za zdaj je tako ali tako najbolje, da se osredotočaš na študij, ne glede na to, kako staromodno se to sliši,« je vendarle priznal premoč, a zgolj v tej partiji. »Saj sem vedno resen. Ženske le ne razumejo, zakaj nočem planirati počitnic, ki bodo čez pol leta, skupaj z njimi ali zacahniti datum v organizatorju, da bom šel na izlet čez dva meseca,« je odvrnil v svojo obrambo. Kar se je tičalo njegovih ljubezenskih zvez je bil vedno povsem zvest, resen in pripravljen na vse. Toda nekako je vedno pristal z organizacijskimi obsedenkami, ki niso poznale niti trohice spontanosti in so morale vse načrtovati do zadnje podrobnosti. Jasno, ali v nasprotnem primeru z ženskami, ki so vedno padale naravnost proti dnu in poskušale zvleči tja še njega. »Študij je navadno sranje, še eno leto pa ga bo na srečo konec,« je zamrmral. Prekleto, moral se je zdaj izvleči ven iz slabega razpoloženja, četudi si ni mogel pomagati, da ne bi bil še naprej tiho jezen nanjo, ker si je metala pesek v oči in ni hotela sprejeti očitnega. »Sobo imam v vili tukajšnje bratovščine. Niti sanja se mi ne, kako sem dobil povabilo in vse, a se ne pritožujem. Imam fantastično sostanovalko in ogromno hišo z bazenom in velikim hladilnikom,« se je naposled le nasmehnil. »Morda bom kar ostal tukaj, nič mi ne manjka,« je še dodal. Morda pa bi bila to res še najbolj pametna poteza. Ostati tukaj, daleč stran od preteklosti, od starih znancev, ki so vedno nekaj zahtevali in nikoli ničesar dali. Stran od nadutih staršev, ki niso videli dlje od svojih bogataških nosov. »Začel bi na novo, pretrgal vse vezi s starimi poznanstvi in nabral nova. Nihče ne bi vedel, kje sem in kaj delam. Kako so že rekli – tabula rasa? Da, to bi bil, preklet nepopisan list papirja,« se je namrščil, kot da si niti ne more predstavljati takšne čudovite utopije.
Nazaj na vrh Go down

Gost
Gost

bench _
ObjavljaNaslov sporočila: bench   bench EmptyČet Avg 18, 2011 7:44 pm

Samo skomignila je z rameni, ker se ni želela zdaj prerekati še glede česa takega, a kljub temu se je njej zdelo, da mu v resnici ne bi mogla ničesa skriti. In da ni bil dovolj pozoren, dojemljiv, dovzeten ali karkoli je že s tem mislil? Po njenem mnenju to ni bilo res. Saj jo je vedno znal poslušati, vedno ji je želel pomagati neglede na kaj. Že pri tako mladih letih je bil eden izmed tistih redkih ljudi ob katerih se je čutila varno. Pravzaprav bi lahko rekli edini. »Res? Jaz se spomnim, kot bi bilo včeraj,« se je še sama nasmehnila ob lepih, otroških spominih. Eden izmed redkih. »Saj bi si zaslužil - veš kako dolgo sem se trudila?« mu je navidez ogorčeno rekla, čeprav v resnici pri navadni potički ni potrebovala ravno blaznih arhitekturnih sposobnosti. »Sicer pa sem še vedno prepričana, da si to storil nalašč, da bi dobil mojo pozornost. Tipično za fante,« je še navihano dodala z nasmeškom na ustnicah. »Sem pa vesela, da si,« je nato še dodala ter narahlo stisnila njegovo dlan. Po tistem sta namreč hitro postala prijatelja. Njegov značilen nasmešek je bilo dovolj očarljivo opravičiti in takoj je opazil, ko je bilo kaj narobe. Na začetku se je branila, ni mu želela povedati, a slej kot prej je ugotovil tudi sam. Navsezadnje toliko modric res ne dobiš kar tako. Konec koncev pa mu je želela potem tudi sama povedati. Morala si je priznati, da ji je bil všeč tisti občutek, da je končno nekoga tudi zanjo skrbelo. Vse je bilo lažje, ko se proti očetu ni več rabila boriti sama. Imela je nekoga, h komur se je lahko zatekla, ko so stvari šle res slabo. Skupaj sta kovala načrte, povedala mu je svoje zamisli ter največje upe, ko sta skupaj čemela na kakem podstrešju ali skrita za kakšnimi skalami ob obali. Vse njegove domislice in načrti so ji vzbujali upanje in tudi v resnici je imela vanj neverjetno vero že vse od malih nog. Takšna je pač bila. Težko se je nekomu zares odprla, a ko je to storila... takrat je bila ta vez, vsaj zanjo, res močna. »Slišati je prav zanimiva... Pravzaprav sem tudi jaz nekoč spoznala neko gospo, ki je vsem trdila, da vidi in zna zdraviti avre. Mja, moja baje ni bila ravno primer spiritualne popolnosti. Mislim, da sem jaz bolj izgubljena duša,« ga je pogledala z otožnim nasmehom. Sama je bila dokaj dovzetna za podobne stvari. Rada je brala o nadnaravnem, čeprav posebnega pomena vsemu temu ni pripisovala - preprosto je bila precej odprta za karkoli. Ob njegovih naslednjih besedah je sicer zavzdihnila ter zavila z očmi, a ni ničesar rekla. Vedela je, da ni niti za sekundo verjel njenim besedam kako se bo vse še dobro izteklo. Pa saj res ni bila ravno najboljši motivacijski govorec pod soncem. Vsaj potrudila se je. »Oh, daj no, saj si pravi buzz killer s tem tvojim pesimizmom. To naj bi bila moja vloga, se še spomniš?« Domišljija zanjo nikoli ni bila slaba stvar. Rada si je gradila svoj svet, rada je sanjarila o stvareh, ki se nikoli ne bodo zgodile in včasih sta to lahko počela skupaj. Že res, da je od tega minilo mnogo let in bo morala počasi tudi sama spoznati, da ji sanjarjenje ne bo prav nič pomagalo. Ne, morala se je postaviti na noge tudi v realnem življenju, napraviti kakšno spremembo. A to je bilo težje, veliko težje. »To pa je zdaj že bolj podobno tistemu filmu, žal sem pozabila naslov, ko se lahko junak v sekundi prestavi iz enega kraja na drugega. Hej, tudi to sploh ne bi bilo slabo...« je rekla, ko je končal. Vse to se je slišalo čudovito. Bilo bi res lepo... potovati, videti svet, ne skrbeti za popolnoma nič. Nič je ne bi vleklo nazaj in lahko bi počela karkoli bi ji srce poželelo. »Ampak ja, to se sliši čudovito... jaz bi verjetno storila podobno. Se ravnala po trenutnem navihu in vsak lepši trenutek ovekovečila s fotografijo. Imela bi ves čas na svetu, nikamor se mi ne bi mudilo in bila bi svobodna kot ptica.« Zasanjano je gledala nekam v daljavo, za trenutek se najbrž sploh ni zavedala, da je kdorkoli zraven nje. V mislih se je namreč že preselila v to resničnost, kjer ne bi bilo več spon, ki bi jo vezale na domači kraj, bila bi povsem samostojna. »Ja, ja, bomo videli... ne pridi me na koncu prostiti, če se te vendarle usmilim in fotografiram,« se je lahko sproščeno nasmejala, še preden so bile spet tu tiste nesrečne teme.
    »Ne, ne bi ga branila... saj veš, da nikoli ne branim nejgovih dejanj, tako zablojena pa še tudi nisem. On je tisti, ki mi je izgubil mamo, uničil otroštvo... ampak ravno zaradi tega ne bom pustila, da še tebi kaj napravi zaradi mene. Nikoli si ne bi odpustila,« ga je z resnim glasom zavrnila. »Verjetno res ne in ravno zaradi tega je nevaren. Sploh ga ne briga kaj počne, ne zaveda se svojih dejanj in udriha brez karšnekoli razsodnosti. Razumel bi, če bi videl njegov pogled. Ne glede na vse... takrat bi mu težko prišel do živega,« je tiho zamrmrala. Sama nikoli ni imela niti najmanjše možnosti. Lahko se je poskušala zvijati, a njegov prijem je bil trden in močan. Nikoli pa se ni niti poskušala odzvati z nasiljem - še ena stvar, ki je temnolasec verjetno ne bi vzel kot preveč dobro. »Jason, nehaj, okej? Poglej, tako kot si sam rekel. Nisva več otroka in slej kot prej se bom mogla postaviti na svoje noge. To je moja skrb. Sploh pa kaj takega bi te lahko vodilo? Nič ni vredno tega, da spraviš še sebe v nevarnost.« mu je poskušala vbiti v glavo. Njej je vzbujal občutek varnosti že, če jo je poslušal in kovanje načrtov je bilo možno, ko sta bila še otroka, a sedaj mu ne bi pustila, da bi karkoli tvegal zaradi nje. Želela mu je pokazati, da je dovolj močna, da se s tem spoprime sama, čeprav v resnici še sama ni vedela koliko je to res. Njegove besede so jo zadele naravnost v srce. Sama je kot zasanjano dekle vedno razmišljala, da ga bo lahko imela vedno ob sebi, da bosta lahko ostala prijatelja za vse življenje. Naenkrat pasti na realna tla je bilo pravzaprav neverjetno boleče. »Nehaj tako govoriti...« je sprva neodločno in skorajda prestrašeno rekla. »Zame ne boš nikoli samo ‘lep spomin’, kako lahko sploh rečeš kaj takega?« Delilah je bila v resnici prekleto občutljiva in takih besed ni bila nikoli navajena iz ust svojega najboljšega prijatelja. »Morda je tako zate... morda se boš lahko lepega dne odločil, da me ne potrebuješ več v svojem življenju, a še takrat bi bil zame veliko več kot lep spomin je sedaj že hladno rekla in pri tem sploh ni opazila, da je njegove besede že drugič ponovila skozi iztisnjene ustnice. Želela si je, da je le te besede ne bi prizadele, ravno zaradi tega je bil njen glas sedaj povsem hladen in močno se je trudila, da ga ne bi pogledala v oči. »Misliš, da me to briga?« je dvignila svoje obrvi in počasi nadaljevala. »Moj najboljši prijatelj si in to bi moral kdorkoli že sprejeti. Kajti ne vem za tebe, a jaz bi te dejansko rada obdržala v svojem življenju in prav malo mi je mar, če komu to ne bo preveč dišalo. In res ne vem zakaj govoriš, kot da je to prekleta pravljica?« je nejverno zmajala z glavo.
    Znova je zavzdihnila ob njegovih besedah, a je bila kljub temu vesela, da je končno popustil. Ni želela zveneti kot nehvaležna prasica, pravzaprav je bila zelo ganjena, da ga tako srbi zanjo, a vendarle s tem ni več želela obremenjevati še njega. Njegove besede jo niso zares prepričale, niso bili vsi kot on, ki je v njej videl še nekaj več od tistega hladu, ki je ponavadi odgnal ostale. Nato je za nekaj sekund obstala, po resnici povedano niti ni vedela kaj bi mu naj odgovorila na naslednje besede. »Saj boš videl. Potem pa boš ti našel nekoga, se do ušes zaljubil in prej kot se boš zavedal bodo vloge obrnjene in boš sam delal načrte samo zaradi tistega zagotovila, da bo ljubljena oseba ostala v tvojem življenju,« njen glas je bil tih in resen, a je mu je kljub temu poslala majhen nasmešek. »Jaz nisem še niti na polovici,« je dodala, a zanjo je bilo vse skupaj drugače. Študi je oboževala, fotografija je bila preprosto del nje in njenega življenja. »Sliši se zabavno. Bom pa kar pogosto prišla na kak obisk. Sama sem namreč v povsem navadnem študentskem domu, nič kaj razburljivo, čeprav imam res nadvse zanimivo sostanovalko.« mu je nato povedala ob misli na skrivnostno svetlolasko, ki jo je spoznala ob prihodu. »Nov začetek... ja, sliši se lepo,« čeprav se je vprašala ali v to njegovo sliko novega začetka sodi tudi ona. »Torej si se v tem kratkem času kar navdušil nad Amsterdamom, kaj?« Jason je namreč verjetno videl že veliko krajev, če je prav pomnila je z družino namreč veliko potoval. In če bi od teh vseh krajev ostal ravno tukaj... no, to je že nekaj pomenilo. »Jaz bi si po študiju morda vzela kakšno leto in potovala, fotografirala in obiskala tuje kraje...« je nekoliko zamišljeno dodala. Vsaj, če bi se stvari doma lahko tako izšle. Morda bi v tem času tudi skušala poiskati mamo kot mu je že prej omenila. Za nekaj trenutkov je njeno pozornost potem rpitegnila neznana postava, ki je prikorakala mimo njiju in v hipu ji je v glavo šinila ideja. Svoj fotoaparat je (sicer nerada) potisnila v roke neznancu in ga prosila, če ju fotografira skupaj. »Lepo se nasmehni, Jason.« se je sama zasmejala in se nato lepo zahvalila njunemu ‘fotografu’, preden je odšel. »No, saj sem rekla, da rada ovekovečim takšne trenutke,« je nato razložila svoj nenadni vzgib še prijatelju. »In to najino snidenje res nočem kar tako pozabiti.«
Nazaj na vrh Go down

Sponsored content

bench _
ObjavljaNaslov sporočila: Re: bench   bench Empty

Nazaj na vrh Go down

bench

Poglej prejšnjo temo Poglej naslednjo temo Nazaj na vrh 
Stran 1 od 1