Gost Gost
| Naslov sporočila: lanae aria niemi Pon Jan 30, 2012 7:01 pm | |
|
LANAE ARIA NIEMI
NINETEEN : FRESHMAN : BALLET : TAMPERE, FINLAND : GEMMA WARD
“Vsakokrat, ko me kdo prosi za opis same sebe, bi bila najraje tiho. Opisovanje samega sebe je, po mojem mnenju, precej nesmiselno. Mislim, če bo kdo želel bolje spoznati človeka, ga bo pač spoznal v živo in ne bo le bral njegove izpovedi. Ampak kakorkoli, bojda so opisi pomembni, sploh s tistimi življenjepisnimi značilnostmi. Torej, naj se predstavim. Moje ime je Lanae Aria Niemi – redko ime in pogost priimek, starša sta hotela biti vsaj malo izvirna in sta mi tako namenila malce bolj nenavadno ime, ki ga nima vsako drugo dekle, ki ga srečaš na ulici, ampak čeprav je nenavadno, mi je všeč. Ko sem pred nekaj več kot devetnajstimi leti prvič ugledala ta prelepi in hkrati pokvarjeni svet, sta bila moja starša stara komaj 16 in 17 let. Čeprav sem bila popolnoma nepričakovan in mogoče v nekem kratkem trenutku celo malo nezaželen otrok, sta me moja starša vedno imela zelo rada, in sta mi bila v bistvu zaradi majhne razlike v letih bolj dobra prijatelja kot zatežena starša. In ja, verjeli ali ne, nista se razšla, ostala sta skupaj in ne le zaradi nepričakovanega otroka, ampak zaradi medsebojne ljubezni. Torej, na vašo žalost in mojo srečo, vam ne morem pripovedovati o pričakovanih izpadih mladega para z otrokom, kakršne vidite vsak dan v današnjih „kvazi“ MTVjevih oddajah. Tako želene sestrice ali bratca nisem nikoli dobila, ker pač moji mami na žalost ni uspelo še enkrat zanositi. Moj rojstni kraj in hkrati najlepše mesto, ki sem ga kdajkoli obiskala, – ja, zelo rada hvalim svoje mesto, saj je navsezadnje moje prebivališče od vedno – je finski Tampere. Tampere je bil dogajalni prostor celega mojega življenja, bil je prizorišče milijon prelepih in malo manj slabih dogodkov, bil je kraj nekaj sporov in nekaj poljubov, bil je kraj mnogih dobrih prijateljev in malo sovražnikov. V tem, enem izmed večjih finskih mest, se je seveda začela tudi moja baletna pot. Kot pravijo moji starši, se od mene nikoli ni pričakovalo, da bom začela trenirati prav balet, ampak pri desetih letih, kar je sicer že malo pozno, je padla odločitev. Vedno sem se bolj družila s fanti in raje brcala žogo kot stala pred ogledalom, ampak balet me je premamil – balet kot ples, kot izražanje, kot sredstvo za, verjeli ali ne, učinkovito lepšanje življenja. Le hobi je postal moja strast, in navsezadnje še moja smer študija. Ampak, naj takoj razbijem nekaj stereotipov o baletnih plesalkah. Običajno nisem nežna in še manj romantična, svetle barve se mi gabijo in ne maram biti stalno popolno urejena. Zdi se mi, kot da se na odru pokaže moj drugi jaz – tisti bolj redek, malce nežnejši. Na odru se odprem in uživam, takrat lahko tudi odmislim vse sive in črne odvečne skrbi – takrat sem jaz kot precej dobra baletka, ki (upam da) navdušuje občinstvo. In verjemite mi, na prvi pogled ne izgledam kot vsaka baletka, mogoče le v obraz. Tudi moj stil je čisto drugačen, in najbrž me ne bi na prvi pogled noben označil za baletnico. Glede na to, da v baletu vztrajam že veliko časa in ob prvem neuspehu nisem kar obupala, lahko samo sebe označim za precej vztrajno in hkrati malce trmasto osebo, ki doseže tisto, kar si tako močno želi in ne prehitro obupa. V svojem življenju nisem čisto nikoli obupala nad katerokoli stvarjo in vedno sem želeno stvar izpeljala do konca, četudi mogoče ni bila preveč dobra. Ne morem reči, da sem bila vedno nadpovprečno pridna in na žalost se niti ne morem pohvaliti z veliki dosežki s šolskega področja. Osnovno šolo, in kasneje tudi srednjo, sem seveda obiskovala v domačem kraju. Nisem bila najbolj pridna učenka, ker me učenje ni nikoli preveč zanimalo. Vedno sem raje bila ali zunaj s prijatelji ali na treningih ali doma za televizijo, vedno se mi je učenje zdelo kar nekako brez veze – branje učbenikov in zvezkov (s katerimi se tudi ne morem pohvaliti, ker so bili večinoma prazni)? Ah, to že ni zame. Kljub lenobi mi je uspelo osnovno šolo zaključiti nad pričakovanji, glede na to, da za zvezkom nisem presedela niti dve minuti. In potem je prišla odločitev o srednji šoli in sem, kot vsak tretji najstnik v državi, izbrala splošno gimnazijo, hkrati pa sem seveda intenzivno trenirala balet na lokalnem konservatoriju za glasbo in balet. Intenziven trening baleta ni preveč uničil zame, mogoče nasprotno kot za druge, brezskrbnega življenja v srednji šoli. Spet malo ali nič učenja, in vsak teden več zabave. Ne pomnim vikenda med šolanjem v srednji šoli, ki ga ne bi preživela na kateri izmed lokalnih zabav. Uživala sem na polno, uživala v neštetih količinah alkohola in običajno ob kateri izmed opojnih substanc. Še vedno rada hodim po zabavah, in najbrž se to še ne bo spremenilo. Kljub nepreštetim zabavam nisem nikoli prenehala z baletom, nikoli nisem izpustila enega samega treninga, pa tudi če sem bila od vikenda zelo utrujena. Z baletom sem se vedno umaknila od vsakdanjega življenja in odmislila vse skrbi. Četudi sem večino časa preživela na treningih ali na zabavah in niti najmanj ne za knjigami in zvezki, sem po štirih letih mučenja dokaj uspešno, s povprečno oceno, zaključila srednjo šolo. O nadaljevanju šolanja nisem razmišljala niti pet minut, ker sem točno vedela kaj hočem. In tu sem zdaj, za listom papirja pišem svojo predstavitev, opis sebe, ki se mi je na začetku zdel tako težaven. V upanju, da bom sprejeta na Erasmusovo izmenjavo v Amsterdam tako zaključujem to pismo s finskim pozdravom. Näkemiin.“
ROOKIE : NONE : SEEMS GOOD
PLAYED BY ANYA
|
|
vesna main admin
število prispevkov : 1181 cash : 2208 street reputation : 65 tvoja starost : 36
| Naslov sporočila: Re: lanae aria niemi Sre Feb 01, 2012 7:28 am | |
| ANYA, DOBRODOŠLA NA FORUMU DEFYING GRAVITY ! tvoja prijava je bila sprejeta, kar pomeni da imaš vse pogoje za začetek pisanja na forumu. prosimo te, da je tvoje prvo RPG sporočilo namenjeno zasedbi proste sobe, saj nihče noče da je tvoj lik brezdomec, kajne? vsak lik potrebuje tudi plot page, za nabiranje povezav, da bo življenje tvojega lika še bolj raznoliko, pa lahko odpreš tudi facebook profil, twitter račun in mu priskrbiš mobitel, na katerem bo dosegljiv za vse njegove nove prijatelje. in če ti je forum všeč, te vabimo da zapišeš kakšno pohvalo ali pa mogoče novo idejo na oglasno desko. |
|