Gost Gost
| Naslov sporočila: ayane mio Pon Dec 05, 2011 3:01 pm | |
|
ayane mio
twenty : sophomore : psychology : kyoto, japan : maya koizumi
Ne, moje življenje ni bilo popolno
Bila sem najmljaši otrok s petimi brati in sestrami. Oče je bil policijski upokojenec, pijanec z državno pokojnino, mama je delala v zanikrni restavracij z minimalno plačo. Bili smo revna osemčlanska družina. In jaz sem bila nezaželena, zanemarjena, fizično zlorabljena.
Moji starši se niso kaj preveč zanimali za mojo izobrazbo. Ni jih zanimalo, da sem v šolo hodila v raztrganih oblačilih mojih sester, ali, da sem bila največji posmeh razreda. Od mene so le zahtevali, da nosim domov čiste petice. Kakšna ocena manj in je že priletela klofuta. Moji bratje in sestre so se redko kdaj srečevali z mojo usodo. Oni so bili angeli, najlepša bitja na svetu. Edina, katera mi je bila v oporo je bila moja starejša sestra Naoko, pa še ta je kaj hitro izginila iz mojega življenja.
Ocen nisem držala visoko ker sem se bala klofut mame in očeta. Te sem dobila dvakrat dnevno najmanj. Želela sem biti nekaj več od njih želela sem se premakniti iz tiste luknje, ki so jo imenovali moj dom.
Po koncu srednje šole mi je uspelo priti v eno izmed boljših gimnazij v mestu, vendar me je tudi tam doletela podobna usoda kot v prejšnjih šolah. Bila sem izobčena, zasmehovana. Moja oblačila so ponovno bila iz druge roke, zanemarjena in raztrgana. Razlika je bila le v tem, da moje šolanje nista plačevala starša ampak moja štipendija in služba.
Staršem nisem povedala ne za eno ne za drugo. Če bi vedela, da dobivam kakršen koli denar bi od mene zahtevala vsak najmanjši yen. To, da me po cele dneve ni doma jih ni zanimal, še opazili niso.
Delala sem kot inštruktorica pri bogati družini Higurashi. Gospa Higurashi je bila mati samohranilka z eno hčerko, katero sem učila osnovno šolsko snov. S službo in štipendijo sem plačevala za šolske potrebe, ostalo pa shranila za univerzo.
Dneva nisem mogla dočakati, ko sem se končno pobrala iz tiste luknje. Sprejeta sem bila na Tokyoško univerzo v Tokyu. Brez pozdrava ali kakršnega koli namiga, da odhajam sem zapustila domači kraj in se odpravila v Japonsko prestolnico. S starši nisem spregovorila od takrat in moje odločitve ne obžalujem.
Občutek svobode je bil prečudovit. Moje življenje ni bilo nič finančno lažje, a se mi je vseeno zdelo enkratno, kakor, da se je ogromna skala skotalila z mojega hrbta. Od države sem še zmeraj dobivala štipendijo, saj mi je v gimnaziji uspelo obdržati visoke ocene in moje točke zaključnega izpita so bile na tretjem mestu na državni listi. Poiskala sem si službo v prijetni kavarni v bližini univerze. Prvič sem imela svoja lastna oblačila, ki niso bila ponošena in raztrgana. Počutila sem se super.
Ko sem dobila priložnost, da odpotujem na izmenjavo v Amsterdam, nisem niti minuto premišljevala in sem se nemudoma prijavila.
Glede na njeno celotno življenje ni čudno, da je Aya dokaj samosvoja in tiha oseba. Čeprav ji v njenem novem življenju – kakor v Tokyu tudi v Amsterdamu – ne manjka prijateljev je v družbi dokaj zadržana. Njena nerodnost se toliko bolj poveča kadar je v družbi neznanih ljudi. Največkrat jo najdemo v kotu knjižnice ali pod drevesom v parku z nosom v knjigi. Je simpatična in optimistična oseba, kar ne zmore veliko ljudi iz njenega položaja reči. Osebam ne zaupa kaj preveč hitro in vedno se znajde v situaciji, ko sama v sebi analizira človekova dejanja in besede. Psihologija in človeška veda jo je zmeraj fascinirala. Čeprav je dokaj nezaupljiva, ljudem vedno da možnost in če se oseba izkaže kot dobra in zaupljiva se bo z njo poskušala spoprrijateljiti. Oblači se v preprosta, nevpadljiva oblačila saj je imela izstopanja v svojem življenju dovolj.
seven plus : none : preprosto čudovit
PLAYED BY ANA
|
|
vesna main admin
število prispevkov : 1181 cash : 2208 street reputation : 65 tvoja starost : 36
| Naslov sporočila: Re: ayane mio Tor Dec 06, 2011 10:31 am | |
| ANA, DOBRODOŠLA NA FORUMU DEFYING GRAVITY ! tvoja prijava je bila sprejeta, kar pomeni da imaš vse pogoje za začetek pisanja na forumu. prosimo te, da je tvoje prvo RPG sporočilo namenjeno zasedbi proste sobe, saj nihče noče da je tvoj lik brezdomec, kajne? vsak lik potrebuje tudi plot page, za nabiranje povezav, da bo življenje tvojega lika še bolj raznoliko, pa lahko odpreš tudi facebook profil, twitter račun in mu priskrbiš mobitel, na katerem bo dosegljiv za vse njegove nove prijatelje. in če ti je forum všeč, te vabimo da zapišeš kakšno pohvalo ali pa mogoče novo idejo na oglasno desko. |
|